ARTISTA JAVIER GÓMEZ I MOROLLÓN
LEMA ‘PLANY DE BALLENES’


PER JOAN V. RAMÍREZ I BOSCÀ * MEMBRE DEL CASAL BERNAT I BALDOVÍ
CARA DE DAVANT
Estan totes les civilisacions derruint-se, per acció de la misèria humana, producte dels més foscs defectes de l’Humanitat: Supèrbia, insolidaritat, individualisme, maltracte al pròxim i la Naturalea, odi, corrupcions, abusos,
avarícia i tots els pecats cardinals.
Cap de la Naturalea, i damunt espécies en perill d’extinció (taburó, llop, gat cerval, rinoceront, orangutana en una cria). Damunt les girafes i rematant dos ballenes tracten de fugir.
Mentrimentres l’home més tancat en sí mateix en un círcul de rets socials que li servixen com un cordó umbilical per a relacionar-se, estant cada vegada més aïllat.


CARA DE DARRERE
El ‘progrés’ de nostra espècie representem ací per un cap d’aspecte malaltuç i trist, manifestant-se axina cada vegada més l’involució que patix l’Home i el seu entorn, en un estat greu que o parem o nos durà a l’extinció.
Sobre el cap bosses de fem, bidons, llandes, plastics i contaminants diversos. L’aigua poc a poc varia el seu blau per a convertirse en el lleig ‘chapapote’


ESCENA 1
Galeria d’espècies en perill d’extinció:
-Mascle Alfa.
-En jubilat ple de privilegis, bona paga i viages de l’Imserso.
-Els artistes del Fòc.


ESCENA 2
Uns banyistes (pare, mare, chiquet i chiqueta) es veuen rodejats en l’aigua per tot tipo de brutea, inclús als seus cossos submergits s’adherixen despulles contaminants, animals morts, etc.


ESCENA 3
Extinció: Un robot, sobre una montanya de detritus de la que ixen diferents varietats de foncs (tot ‘fl roit’), contempla en tristea una bola que du en la mà en un feto humà, representant d’una civilisació extinguida. Està rodejat per atres embrions d’atres espècies també desaparegudes.


ESCENA 4
L’alcalde Barcala i el Regidor de Festes Manolo Jiménez vestits d’apilcultors tiren fum sobre una colmena, que representa a la Festa, de tal manera que les abelles, diferents actors d’eixa festa (gremi, federacions, etc.), no s’enteren de les sues decisions, trames, comerços, etc., sense contar el ells.


ESCENA 5
Pendent, provablement relacionada en la Covid-19

Visitas a nuestra Web

574268
Hoy
Ayer
Esta Semana
Semana Pasada
Este Mes
Mes Pasado
Desde Siempre
14
81
409
218432
188
3317
574268

Tu IP: 3.236.80.119
2023-02-03 01:16

Facebook

Síguenos en Twitter

Scroll to top